Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

League Of Legends

           L.O.L
Developer: Riot Games
Genre: MOBA
Category: Free To Play
Platform: Windows

 

 

 

 

Οδηγός εκμάθησης


Μόλις συνδεθείτε στην εφαρμογή του PvP.net, θα μεταφερθείτε στη σελίδα προορισμού του League of Legends. Από αυτήν, μπορείτε να συνομιλήσετε με άλλους παίκτες, να προσθέσετε φίλους, να περιηγηθείτε στις πληροφορίες παιχνιδιού και (φυσικά) να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι. Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε είναι να παίξετε τον οδηγό εκμάθησης. Αυτός ο οδηγός εκμάθησης παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία του περιβάλλοντος του παιχνιδιού, καθώς και διάφορες αρχές του παιχνιδιού στο League of Legends.
  1. Για να ξεκινήσετε τον οδηγό εκμάθησης, κάντε αριστερό κλικ στο κουμπί "Έναρξη" στην επάνω αριστερή πλευρά της Εφαρμογής του PvP.net.
  2. Από το μενού έναρξης, επιλέξτε το στοιχείο "Οδηγός εκμάθησης" από την κάτω δεξιά γωνία.
  3. Μόλις ξεκινήσει το παιχνίδι, ακολουθήστε τις οδηγίες της εκφωνήτριας.
Η Δοκιμασία των Ηρώων είναι ένα σενάριο που περιλαμβάνει όλα τα βασικά στοιχεία σχετικά με τον έλεγχο του ήρωά σας στις Αρένες της Δικαιοσύνης. Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες της εκφωνήτριας, θα μάθετε τα βασικά στοιχεία σχετικά με την επιλογή και τη χρήση των ικανοτήτων του ήρωα και του επικαλεστή, καθώς και τα βασικά στοιχεία σχετικά με τους πύργους και τους Ινχίμπιτορ.

Το πρώτο σας παιχνίδι

Μόλις ολοκληρώσετε την εκπαίδευση, θα ήταν καλό να δείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτοί οι μηχανισμοί στα πλαίσια πραγματικών παιχνιδιών του League of Legends. Για να ξεκινήσετε την πρώτη σας αναμέτρηση, πατήστε ξανά το κουμπί "Έναρξη". Επειδή πρόκειται για το πρώτο σας παιχνίδι, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι εξάσκησης, στο οποίο θα έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε παίκτες που ελέγχονται από τον υπολογιστή, γνωστοί και ως "Bots". Τα bots διαθέτουν επίπεδα δυσκολίας με δυνατότητα προσαρμογής και παρέχουν μία πιο προβλέψιμη εμπειρία παιχνιδιού, η οποία θα σας επιτρέψει να εξοικειωθείτε με τα βασικά στοιχεία. Ορισμένες φορές, μπορεί να μην είναι δυνατή η έναρξη ενός παιχνιδιού εξάσκησης στο οποίο θα συμμετέχετε μόνο εσείς και τα bots. Σε αυτήν την περίπτωση, προσκαλέστε μερικούς φίλους σας ή βρείτε κάποιο παιχνίδι με παρόμοιους παίκτες!
  1. Για να ξεκινήσετε τον οδηγό εκμάθησης, κάντε αριστερό κλικ στο κουμπί "Έναρξη" στην επάνω αριστερή πλευρά της Εφαρμογής του PvP.net.
  2. Από το μενού έναρξης, επιλέξτε το στοιχείο "Παιχνίδι εξάσκησης" από την κάτω αριστερή γωνία.
  3. Θα μεταβείτε σε μια λίστα με παιχνίδια εξάσκησης. Για να ξεκινήσετε το δικό σας παιχνίδι, πατήστε το κουμπί "Δημιουργία παιχνιδιού".
  4. Ορίστε το όνομα του παιχνιδιού συμπληρώνοντας το πεδίο "Όνομα".
  5. Τώρα, ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης για το παιχνίδι σας, συμπληρώνοντας το πεδίο "Κωδικός πρόσβασης", ώστε να αποκλείσετε τη συμμετοχή άλλων παικτών.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία παιχνιδιού" για να εισέλθετε στο χώρο αναμονής παιχνιδιού.
  7. Από εδώ μπορείτε να προσθέσετε τα bots. Από τα αναπτυσσόμενα μενού κάθε ομάδας, επιλέξτε τα bots που θέλετε να είναι οι συμπαίκτες σας και, στη συνέχεια, δημιουργήστε την αντίπαλη ομάδα. Για να έχετε την πλέον πειστική εμπειρία, συμπληρώστε πλήρως και τις δύο ομάδες.
  8. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία δημιουργίας ομάδων, πατήστε το κουμπί "Έναρξη παιχνιδιού".
Μόλις ξεκινήσει η αναμέτρηση, θα μεταβείτε στην οθόνη "Επιλογή ήρωα", όπου έχετε 90 δευτερόλεπτα για να προετοιμαστείτε για τη μάχη!

Επιλογή ήρωα

Μόλις μεταβείτε στην οθόνη "Επιλογή ήρωα", το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τον ήρωα που θα καλέσετε. Στο League of Legends μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία τύπων ηρώων, από δυνατούς ήρωες, ιδανικούς για μάχες από κοντινή απόσταση, αδύναμους ήρωες, ιδανικούς για επιθέσεις από μεγάλη απόσταση, έως πανίσχυρους μάγους με ξόρκια που προκαλούν μεγάλη ζημιά. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ικανότητες ενός ήρωα, κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο στο πορτρέτο του ήρωα, για να δείτε τις πληροφορίες του. Απλώς να θυμάστε ότι έχετε μόλις ενάμιση λεπτό για να κάνετε τις επιλογές σας. Μπορείτε επίσης να δείτε αυτές τις πληροφορίες με την άνεσή σας, κάνοντας κλικ στο κουμπί "Προβολή Προφίλ Επικαλεστή" στην επάνω δεξιά γωνία της Εφαρμογής του PvP.net και επιλέγοντας την καρτέλα "Ήρωες". Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφτείτε το site της κοινότητας του League of Legends.
Μόλις επιλέξετε τον ήρωα που θέλετε να καλέσετε, πατήστε το κουμπί "Επίκληση" στην κάτω δεξιά γωνία για να προχωρήσετε στην επόμενη φάση της προετοιμασίας.


Ξόρκια Επικαλεστή

Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε τα ξόρκια του επικαλεστή σας. Τα ξόρκια του επικαλεστή σάς επιτρέπουν να βοηθήσετε τον ήρωά σας (ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, τον ήρωα του συμπαίκτη σας) με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ξορκιών, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο δύο κατά τη διάρκεια της μάχης. Μόλις επιλέξετε, κάντε κλικ στο κουμπί "Επιβεβαίωση ξορκιών" στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Συμβουλή: Προσπαθήστε να φανταστείτε ποιες ικανότητες επικαλεστή ταιριάζουν καλύτερα στην ομάδα και τον ήρωά σας. Για παράδειγμα, αν έχετε επιλέξει κάποιον ήρωα υποστήριξης, καλό θα ήταν να επιλέξετε το ξόρκι Θεραπεία, λόγω του συμπληρωματικού του χαρακτήρα στις υπάρχουσες ικανότητες του ήρωά σας. 

Ρούνοι

Στην επόμενη οθόνη θα επιλέξετε τη σελίδα του βιβλίου ρούνων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο ρούνων, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα πληροφοριών Επικαλεστή. Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε τις εκ των προτέρων δημιουργημένες σελίδες ρούνων, που θα ωφελήσουν περισσότερο τον ήρωα που έχετε επιλέξει. Αν και δεν μπορείτε να αλλάξετε τις σελίδες του βιβλίου ρούνων στην οθόνη "Επιλογή ήρωα", μπορείτε να επιλέξετε μία από τις τρεις προκαθορισμένες. Μόλις επιλέξετε τη σελίδα ρούνων, κάντε κλικ στο στοιχείο "Τέλος" για να προχωρήσετε στο τελευταίο βήμα της προετοιμασίας.
  • Συμβουλή: Ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι για το πώς θέλετε να δημιουργήσετε τον ήρωά σας, θα πρέπει πάντα να επιλέγετε μια σελίδα ρούνων πριν τη συμμετοχή σας στο παιχνίδι. Οι ρούνοι ωφελούν πάντα το χαρακτήρα σας και δεν είναι ποτέ επιζήμιοι.



Τα πρώτα βήματα

Μόλις επιλέξετε τον ήρωά σας, τα ξόρκια επικαλεστή και τη σελίδα ρούνων, ξεκινάτε μια ομαδική συνομιλία. Αν υπήρχαν παίκτες στο παιχνίδι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν το χρόνο για να συζητήσετε τις στρατηγικές και τις επιλογές των ηρώων με τους συμπαίκτες σας, πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Προς το παρόν, απλώς περιμένετε να λήξει η αντίστροφη μέτρηση.
Μόλις λήξει η αντίστροφη μέτρηση της επιλογής χαρακτήρα, θα πρέπει οι ήρωες να τοποθετηθούν στις θέσεις τους στις Αρένες της Δικαιοσύνης.
Μετά τη φόρτωση, εσείς και οι συμπαίκτες σας ξεκινούν στην πλατφόρμα επίκλησης. Δίπλα από την πλατφόρμα επίκλησης υπάρχει το κατάστημα. Σε αυτό μπορείτε να επιλέξετε τα πρώτα αντικείμενα που θα πάρετε μαζί σας στο πεδίο της μάχης. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάστημα, κάντε δεξί κλικ στο μαγαζάτορα ή πατήστε το πλήκτρο "P".
Αρχικά, έχετε στη διάθεσή σας 475 χρυσό. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα αποκτήσετε περισσότερο χρυσό και θα έχετε τη δυνατότητα να επιστρέψετε για να αγοράσετε επιπλέον εξοπλισμό. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να αγοράσετε, μπορείτε να ανατρέξετε στα προτεινόμενα αντικείμενα που εμφανίζονται στη γραμμή, στην επάνω δεξιά γωνία του καταστήματος.
  • Συμβουλή: Αν πεθαίνετε συχνά, μια καλή επιλογή είναι τα αντικείμενα που αυξάνουν την αναπλήρωση ζωής, καθώς σας βοηθούν να διατηρήσετε τη ζωή σας σε υψηλά επίπεδα στην αρχή του παιχνιδιού. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να αναβαθμίσετε αυτά τα αντικείμενα αργότερα και να δημιουργήσετε ακόμα πιο ισχυρά αντικείμενα. Εναλλακτικά, τα φίλτρα μπορούν να παρέχουν μια οικονομική μέθοδο θεραπείας.

Ικανότητες ήρωα

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάθε ήρωας έχει πέντε ικανότητες στη διάθεσή του. Οι πρώτες τρεις ικανότητες είναι οι τυπικές ικανότητες και η περιοχή που είναι διαθέσιμες στο επίπεδο 1. Την τέταρτη ικανότητα ή υπέρτατη ικανότητα, μπορείτε να την επιλέξετε στο επίπεδο 6. Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή ικανότητα που έχει συνήθως μεγαλύτερο χρόνο επαναφόρτισης. Η πέμπτη ικανότητα είναι πάντα μια παθητική ικανότητα. Αυτή η ικανότητα είναι δωρεάν και είναι πάντα ενεργή.
Στο επίπεδο ένα και σε κάθε επόμενο επίπεδο, ο ήρωάς σας λαμβάνει ένα πόντο ικανότητας. Μόλις συγκεντρώσετε αρκετούς πόντους ικανότητας για να χρησιμοποιήσετε, θα δείτε ένα σύμβολο "συν" πάνω από κάθε διαθέσιμη ικανότητά σας. Κάνοντας αριστερό κλικ πάνω από μια συγκεκριμένη ικανότητα, ξεκλειδώνετε το επόμενο επίπεδο αυτής της ικανότητας. Οι πρώτες τρεις ικανότητες έχουν 5 επίπεδα και η υπέρτατη ικανότητα έχει 3.
  • Συμβουλή: Αν δοκιμάζετε κάποιον νέο χαρακτήρα, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε αρχικά τους πόντους ικανότητας σε μία μόνο ικανότητα. Αν ξεκλειδώσετε τουλάχιστον ένα επίπεδο μιας άλλης ικανότητας νωρίς στο παιχνίδι, θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε περισσότερες τακτικές ενάντια σε έναν αντίπαλο.


Επιλογή λωρίδας

Μόλις επιλέξετε την αρχική ικανότητα και τα αντικείμενά σας, θα πρέπει να επιλέξετε λωρίδα. Επειδή αρχίζετε τώρα, προσπαθήστε να επιλέξετε μια λωρίδα με έναν συνεργάτη. Στο βάθος της βάσης του εχθρού, δίπλα από την πλατφόρμα επίκλησης, βρίσκεται ο Νέξους. Για να κερδίσετε, θα πρέπει να καταστρέψετε το Νέξους της αντίπαλης ομάδας. Την προστασία του Νέξους έχουν αναλάβει διάφοροι πύργοι που έχουν τοποθετηθεί σε ίσες αποστάσεις σε διαφορετικές λωρίδες. Θα πρέπει να προωθηθείτε σε αυτές τις λωρίδες, για να φτάσετε στο Νέξους του εχθρού. Ωστόσο, σε κάθε λωρίδα, θα έρθετε σίγουρα αντιμέτωποι με τους αντίπαλους ήρωες και τους υπηρέτες τους. Ένα κύμα υπηρετών είναι μια ομάδα πολεμιστών που ελέγχονται από τον υπολογιστή και οι οποίοι εμφανίζονται από το Νέξους σας για να σας βοηθήσουν στην επίθεση ενάντια στον εχθρικό Νέξους. Ωστόσο, οι υπηρέτες είναι σχετικά αδύναμοι και χρειάζονται τη βοήθειά σας για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους εχθρικούς ήρωες.
  • Συμβουλή: Αν καταφέρετε ένα θανατηφόρο χτύπημα σε έναν υπηρέτη, θα κερδίσετε επιπλέον χρυσό, τον οποίο μπορείτε να ξοδέψετε για την αγορά αντικειμένων. Αυτό ονομάζεται "τελικό χτύπημα".




Προώθηση σε λωρίδα

Πέρα από τους εχθρικούς υπηρέτες και τους ήρωες, υπάρχουν και διάφοροι πύργοι που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Οι πύργοι αμύνονται ενάντια σε κύματα υπηρετών και ηρώων. Κατά την προσπάθειά σας να προωθηθείτε στην εχθρική περιοχή, θα πρέπει να καταστρέψετε αυτούς τους πύργους, ώστε να μπορέσει ο στρατός σας να συνεχίσει την επίθεσή του. Μέχρι να καταστραφεί ο πιο κοντινός πύργος, τα πλάσματά σας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν περισσότερο σε μια λωρίδα.
Ωστόσο, δεν είναι λογικό να επιτεθείτε σε έναν πύργο χωρίς τη βοήθεια των υπηρετών σας. Οι πύργοι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά ακόμα και στους πιο ισχυρούς ήρωες. Πριν επιτεθείτε σε έναν πύργο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας ένα κύμα υπηρετών ή κάποιον άλλο σύμμαχο ήρωα.
  • Συμβουλή: Μεταξύ της περιοχής σας και της περιοχής του εχθρού υπάρχει ένα ποτάμι. Μόλις περάσετε στην περιοχή του εχθρού, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί! Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία οι εχθρικοί παίκτες μπορούν να σας στήσουν ενέδρα!



Βλάστηση

Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε ότι στις Αρένες της Δικαιοσύνης υπάρχουν τμήματα με ψηλό γρασίδι. Αυτές οι περιοχές προσφέρουν κάλυψη, κάνοντάς σας αόρατους στους εχθρικούς υπηρέτες και ήρωες, οι οποίοι δεν βρίσκονται στην ίδια περιοχή βλάστησης. Αυτές οι περιοχές είναι συχνά πολύ χρήσιμες, καθώς σας επιτρέπουν να στήνετε ενέδρες ή να ξεφεύγετε γρήγορα και να κρύβεστε όταν αυτό είναι απαραίτητο.
  • Συμβουλή: Αν θέλετε να παραμείνετε πλήρως αόρατοι στους κοντινούς εχθρούς, μην επιτίθεστε όσο βρίσκεστε στο γρασίδι. Οι επιθέσεις μέσα από το γρασίδι αποκαλύπτουν τη θέση σας στους κοντινούς εχθρούς.


Ινχίμπιτορ

Μόλις φτάσετε στη βάση της αντίπαλης ομάδας, θα παρατηρήσετε ένα μικρό κτίριο ακριβώς πίσω από τον πύργο της περιμέτρου. Αυτό το κτίριο ονομάζεται Ινχίμπιτορ. Ο εχθρικός Ινχίμπιτορ εμποδίζει το Νέξους σας να δημιουργεί ισχυρούς υπηρέτες στην αντίστοιχη λωρίδα. Τα ισχυρά πλάσματα είναι πολύ ανθεκτικά πλάσματα που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Λίγα μόνο από αυτά τα πλάσματα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην άμυνα μιας ομάδας, κάτι που κάνει τον εχθρικό Ινχίμπιτορ ένα σημαντικό στρατηγικό στόχο.
  • Συμβουλή: Καλό θα ήταν να μην σπαταλάτε πολύ χρόνο κατά την προώθηση στην εχθρική βάση μετά την καταστροφή ενός Ινχίμπιτορ. Ο κατεστραμμένος Ινχίμπιτορ θα εμφανιστεί ξανά μετά από ένα χρονικό διάστημα και θα συνεχίσει να εμποδίζει το Νέξους σας να δημιουργεί ισχυρά πλάσματα, μέχρι να καταφέρετε να τον καταστρέψετε ξανά!



Το Νέξους

Η τελευταία απειλή που περιέχει η εχθρική βάση είναι το Νέξους της. Το Νέξους είναι το πιο σημαντικό κτίριο στο πεδίο της μάχης και αποτελεί την πηγή του στρατού υπηρετών του εχθρού. Επειδή είναι τόσο σημαντικός, το Νέξους προστατεύεται από τους δύο πιο ισχυρούς πύργους της εχθρικής ομάδας. Πριν επιτεθείτε στο Νέξους, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα δυνατό στρατό υπηρετών. Ωστόσο, αν καταφέρετε να καταστρέψετε τον εχθρικό Νέξους, η βάση της πολεμικής μηχανής των αντιπάλων θα διαλυθεί και θα στεφτείτε νικητές.
  • Συμβουλή: Σε αντίθεση με τους πύργους στο χάρτη, οι πύργοι δίπλα από το Νέξους αναπληρώνουν με αργό ρυθμό την ενέργειά τους, σε περίπτωση που δεχτούν ζημιά αλλά δεν καταστραφούν πλήρως.

Συγχαρητήρια, ολοκληρώσατε το πρώτο σας παιχνίδι στο League of Legends! Αν θέλετε να πειραματιστείτε με περισσότερους ήρωες, σας συμβουλεύουμε να συνεχίσετε να παίζετε ενάντια σε bots, έως ότου εντοπίσετε τους ήρωες που ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού σας. Αν νιώθετε σιγουριά, δοκιμάστε να εισέλθετε σε μια ουρά εύρεσης συμπαικτών. Η εύρεση συμπαικτών θα προσπαθήσει να σας αντιστοιχίσει με παίκτες που διαθέτουν το ίδιο επίπεδο ικανοτήτων με εσάς, το οποίο καθορίζεται από την απόδοσή σας σε κάθε παιχνίδι.
  1. Για να εισέλθετε σε μια ουρά εύρεσης συμπαικτών, κάντε αριστερό κλικ στο κουμπί "Έναρξη" στην επάνω αριστερή πλευρά της Εφαρμογής του PvP.net.
  2. Από το μενού έναρξης, επιλέξτε το στοιχείο "Μόνος" από την επάνω αριστερή γωνία.
  3. Περιμένετε στην ουρά μέχρι να λάβετε την ειδοποίηση ότι έχει βρεθεί παιχνίδι για εσάς. Θα ακούσετε την τρομπέτα της μάχης και θα δείτε ένα μήνυμα που θα σας προτρέπει να εισέλθετε στην οθόνη επιλογής ήρωα.
Να θυμάστε ότι αν δυσκολεύεστε στην αρχή, η εύρεση συμπαικτών θα προσαρμοστεί με την πάροδο του χρόνου ώστε να εντοπίσει παίκτες του δικού σας επιπέδου ικανοτήτων. Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα στρατηγική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο ήρωα σε ένα παιχνίδι εξάσκησης ενάντια σε bots.
Η Riot Games θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τους Larias και Spunkify για τη συνεισφορά τους στη δημιουργία αυτού του οδηγού εκμάθησης!


Minimum Requirements 

CPU: Pentium 4 2.0GHz - Athlon XP 1600+
Ram: 1 GB
Video Cart: GeForce 6600 - Radeon HD 3450
HDD: 750 MB
Direct X: DX 9
OS: XP SP3

GD Adjusted Requirements

CPU: Pentium 4 3.0GHz - Athlon XP 3000+
Ram: GeForce 6800 GS -  Radeon X800 GTO
Video Cart: 1 GB
HDD: 750 MB
Direct X: DX 9
OS:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου